De bodyslam: Hulk Hogan en André

Minstens zo leuk als het worstelen zelf is de worstelgeschiedenis. Zo volg ik hoe dramatische mijlpalen een revolutie in gang hebben gezet. Zo’n mijlpaal is Wrestlemania 3. Hulk Hogan en André kwamen tijdens dit evenement tegenover elkaar te staan. De superster en de reus. André was de heel, Hulk Hogan de face.

Wrestlemania 3 duurde in totaal bijna drie uur, dus er moest tijd worden gevuld met andere matches. Nu doen die mij niet zoveel, al is het wel grappig om King Kong Bundy in actie te zien. Net als een nog piepjonge Bret Hart (in mijn ogen een sterk overschatte worstelaar), die met een eveneens jonge Jim Neidhart een tagteam vormde.

“Macho Man” Randy Savage tegen Ricky “The Dragon” Steamboat vind ik dan een stuk boeiender. Vanaf het begin is het vuurwerk tussen de twee worstelaars. Ze zijn snel, lenig, bruut, de spots zijn welhaast perfect (Randy stond erom bekend alles tot in detail voor te bereiden), en de match verliest geen één keer stoom.

Dan mogen de reus en de superster het tegen elkaar opnemen. Als ik heel eerlijk ben, vind ik ze niet eens zulke fantastische worstelaars. Maar Hogan is binnen de ring een geweldige performer. Op zijn gezicht is de spijt af te lezen. André is zijn vriend, hij kan toch niet tegen hem vechten? Dat maakt de match ook zo emotioneel en urgent: Hogan moet zijn worstelmaatje verslaan.

Hulkamania is in deze periode springlevend, het stadion juicht voor hem. Het management zou gek zijn hun superster te laten verliezen. André is log, beweegt zich als een trage stoomwals die Hogan kalmpjes tegen de grond werkt. Hogan geeft echter niet op en blijft, tot grote vreugde van het publiek, terugkomen. Zijn aanpak werkt. Hij weet André zowaar op te tillen (het gaat om 240 kilo…) en met een donder op de mat te gooien.

Het is deze bodyslam die Wrestlemania 3 zo gedenkwaardig maakt. De reus André is het slachtoffer van een bodyslam? Krankzinnig! Hogan deed het. Door die bovenmenselijke prestatie, het verslaan van de reus, stond Hogan nog lang aan de top van de berg. En is Wrestlemania 3 een hoogtepunt in de worstelgeschiedenis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s