Money in the Bank 2014

Ik moet er nog steeds aan wennen dat Roman Reigns ooit een populaire worstelaar was. Als hij zijn intrede doet tijdens het hoofdspektakel – een gevecht om de World Heavyweight Championship – kan hij rekenen op gejuich. Is dit serieus de worstelaar die later zowat het stadion uit wordt gejouwd? Vooraleer het echter zover is, komen er nog andere matches aan bod.

Het is niet de beste PPV. Ik heb nog hoop bij de markante en hoogst amusante Adam Rose. Zijn maniertjes, loopje, de feestgroep die hem consequent aanmoedigt, hij zet een knetterende show neer. Hij neemt het op tegen macho Damien Sandow, die perfect is gecast om Rose onder handen te nemen. De match zelf is dan weer minder overtuigend. Maar goed, je kan ook niet alles hebben.

Dan komt de eerste gedenkwaardige match: Rob Van Dam, Kofi Kingston, Jack Swagger, Dolph Ziggler, Dean Ambrose en Seth Rollins verzamelen zich in de ring om die felbegeerde koffer in handen te krijgen. Daarvoor moet wel eerst de ladder worden beklommen, de koffer hangt namelijk hoog in de lucht.

Tijdens RAW van 2 juni verraadde Rollins, tot ontzetting van het publiek, zijn Shieldmaatjes. Voornamelijk Ambrose kon dit verraad nauwelijks verkroppen. Dit drama geeft de match een extra randje en de fans zijn zich daar zeer bewust van. Het moment dat alleen Ambrose en Rollins nog in de ring staan (de rest ligt kreunend en puffend op de mat of de grond) schreeuwt het publiek om Ambrose. Als hij  de koffer bijna in bezit heeft, ontploft het stadion zowat van enthousiasme.

Plotseling wordt de muziek van de duivelse Kane gestart. De niet te stoppen krachtpatser walst het stadion binnen, klimt in de ring, en gooit Ambrose van de trap. Rollins heeft vrij spel. Zeg hallo tegen Mr. Money in the Bank 2014. Tot groot ongenoegen van de duizenden fans.

We sluiten af met het hoofdspektakel. Alberto del Rio, Bray Wyatt, Cesaro, John Cena, Kane, Randy Orton, Roman Reigns en Sheamus vechten om het World Heavyweight Kampioenschap.

Eigenlijk, aldus de Autoriteiten, moet Orton de prijsriem binnenslepen. Kanes aanwezigheid is nodig om die overwinning te garanderen, het loopt iets anders. Kane probeert zélf namelijk ook iemand te pinnen, waar Orton hem boos op aanspreekt. Híj moet toch winnen, en niet Kane? De twee raken verwikkeld in een handgemeen, waarop Ortons beschermduivel dan maar zijn eigen plan trekt. Niet dat het veel zin heeft: onder het credo “never give up” is het Cena die zijn tegenstanders ver achter zich laat. Ziedaar de nieuwe kampioen. En meer voer voor drama.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s