Payback 2014

Omdat ik pas sinds 2017 naar worstelen kijk, kom ik bij voorgaande PPVs voor grote verrassingen te staan. Zo ook met Payback 2014, waarin The Shield het zou opnemen tegen Evolution. Maar vooraleer het populaire drietal uit de startblokken schiet zijn er, als altijd, matches die eraan voorafgaan. Ik zal ze niet allemaal bespreken omdat ze – in mijn ogen – niet allemaal besprekenswaardig zijn. Suffer dan Curtis Axel en Bo Dallas komen ze niet…

Mijn eerste verrassing is Sheamus tegen Cesaro. Toen ik de twee mannen voor het eerst leerde kennen, maar vormden ze al het team The Bar. Best een goeie tagteam, als singles vind ik ze eigenlijk het beste. Cesaro is nu nog de jongen van Paul Heyman – al heeft hij Heyman niet echt nodig als spreekbuis – en Sheamus weet met borstkloppen het hele stadion voor zich te winnen.

De match die daarna mijn aandacht heeft, is toch wel Bad News Barrett versus Rob Van Dam. BNB ken ik nog van het eerste seizoen van NXT, Van Dam heb ik één of twee keer via WCW gezien.Hij oogt wat roestig, toch weet hij de aandacht op te eisen. Ook dit is een sterke match, al is het maar omdat Barrett duidelijk gegroeid is als worstelaar. Geen wonder dat hij de match wint en de Intercontinentale prijsriem mag houden.

Mijn volgende verrassing komt met Bray Wyatt en John Cena. Wyatt ken ik alleen als de weirdo die streed tegen en met Matt Hardy. Het is dankzij zijn rol van de pater familias van de Wyatt Familie dat ik erachter kom hoe knetter deze gast écht is. De filmpjes waarmee hij zijn komst aankondigt, de broeierige aanwezigheid van Luke Harper en Eric Rowan, het roept zo’n heerlijk onvoorspelbare sfeer op. Het mooiste: het publiek gaat helemaal mee in de waanzin. Ik bedoel, wie kan er nou fans laten juichen terwijl die met zijn tegenstander door de ring danst? Een prachtig voorbeeld van hoe verhalenvertellen en vechten een perfecte eenheid vormen.

Dan krijgen we nog Paige die het onderspit delft tegenover Alicia Fox (zit Fox al zo lang bij WWE??), om over te gaan tot de main event. Verrassing nummer drie: een juichend publiek voor Roman Reigns. Triple H, Dave Bautista en Randy Orton van Evolution verwachten deze drie varkentjes wel even te kunnen slachten. Maar The Shield bestaat niet uit varkentjes. Het zijn wilde honden. Losgeslagen wolven. Dat bewezen ze al sinds hun voortreffelijke debuut tijdens Survivor Series in 2012. En bewijzen ze weer tijdens Payback 2014. Het is No Holds Barred, dus alles mag. En dat gebeurt dus ook. In plaats van The Shield wordt Evolution ontleed, tot Seth Rollins, Dean Ambrose en Roman Reigns weer gebroederlijk bij elkaar staan.

Payback 2014 is een gedenkwaardige PPV. Immers, in de volgende aflevering van RAW zou een schokkende gebeurtenis plaatsvinden. De schrijvers waren toen nog wél geïnspireerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s